aanmelden contact

Samen een hart voor kraamzorg

De Kraamzorggroep is een kleinschalige en persoonlijke kraamzorgorganisatie.

Persoonlijke aandacht en persoonlijke wensen zijn de kernwoorden binnen ons team.

Wij geloven in de kracht van een kleine organisatie. Van aanmelding tot en met de zorginzet, wordt alles door ons zelf verzorgd.

De Kraamzorggroep biedt zorg op maat….Ieder gezin is uniek!

Wat zijn de taken van de kraamverzorgende?

De kraamverzorgende kun je zien als de ogen en oren van de verloskundige. Zij zal dagelijks de medische controles uitvoeren bij moeder en kind. Indien deze afwijken zal zij contact opnemen met de verloskundige en de nodige maatregelen treffen. Naast de medische controles, verzorgt zij licht huishoudelijke werkzaamheden. En is zij gastvrouw voor jullie bezoek. Daarbij heeft zij een schat aan informatie voor de zorg rondom jullie kindje. Vraag haar gerust! Tevens zal zij jullie begeleiden bij het geven van borst en/of flesvoeding. Dagelijks wordt er een korte rapportage gemaakt in het kraamdossier. Dit is een leuke herinnering voor later.

Onze Planning

Onze organsiatie staat voor persoonlijke zorg.

Een kraamverzorgende van ons team komt in week 32-34 bij jullie op huisbezoek. Ze bespreekt met jullie de laatste zaken rondom de bevalling,beantwoord jullie vragen en je ontvangt van haar de instructies als jullie kleintje zich echt gaat aandienen en de bevalling begonnen is.

Wij plannen een ruime marge tussen de ingeplande zorgen. Ondanks onze zorgvuldige planning is er niets zo onvoorspelbaar als een geboorte van een kindje. Sommige kleintjes komen enkele dagen tot weken te vroeg, andere blijven nog lekker wat langer in de buik bij mama zitten.

Bij de Kraamzorggroep vinden wij het erg belangrijk dat je één gezicht aan bed hebt! Alleen in uitzonderlijke gevallen zullen wij hier van afwijken.

 

 

De thuisbevalling

Bij een thuisbevalling assisteert jullie kraamverzorgende de verloskundige. Als de bevalling goed op gang is gekomen, zal de verloskundige aangeven dat zij graag de kraamverzorgende wil laten komen om haar te assisteren. Jullie mogen dan het nummer bellen van  kraamverzorgende.

Deze gegevens ontvang je tijdens het kennismakingsgesprek in week 32-34.

Bij geen gehoor bellen jullie het dienstnummer: 0341-741001

Deze wordt 24-7 door ons zelf bemand.

Ja,ik wil me nu aanmelden

|

Privacy verklaring | Aanvullende leveringsvoorwaarden | Klachtenregeling | Algemene voorwaarden

Ontwerp: Inzpire | Webdevelopment: Haagen Internet